Bra mat är alltid gott

Jag älskar mat!

Det finns inget bättre än att äta god mat. Och den bästa maten i Stockholm hittar man inte på fastlandet utan på en liten ö som heter Lidingö.
Ön ligger strax öster om Stockholm vilket gör att det är ganska nära. Och det är en superbra sak om man inte orkar ta sig så långt bort för att äta bra mat.

Det är en bra restaurang på Lidingö som serverar grym svensk husmanskost och i en mix av fantastisk mellanöstrig kulinarisk matkunskap. Det sätter verkligen sprätt på smaklökarna vill jag lova.

Till mat är det alltid gott med något trevligt i glaset. Jag föredrar alltid vin från Italien eller Frankrike. Men det är ju oftast beroende på vad man vill äta också. Det ska ju matchas bra ihop. Annars är det ingen idé att lägga massa tid, pengar och energi på att bli mätt om det inte smakar bra.

I mitt tycke finns det inget bättre än att avnjuta en grym drink på en fin terass och det är precis vad som finns på Resturang Lidingö. Det är helt galet mysigt att sitta där över solnedgången. Och bara lyssna på alla härliga ljud från den stilla hamnen nedanför.
Ibland kanske en fågel flyger förbi och flaxar hej, vad vet jag. De bästa drinkarna är helt klart Margarita, eller Marga som jag säger. Den är liksom frisk och syrlig och med ett litet härligt sting i.

Jag gillar verkligen det.

Hur tycker jag att en bra restaurang ska vara?

Jo, först ska det vara en härlig avslappnande atmosfär. Om det självklart inte är en temagrej som att äta i mörkret till exempel.
Och sen ska självklart inredningen vara grym så att man känner sig som hemma. Jag vill tro att man skulle kunna inreda en hel restaurang med bara grejer från IKEA. Men det är bara vad jag tror.
Sen vill jag gärna se att borddukning är formidabel, att besticken är rena och putsade och att det inte finns några fläckar på glasen. Det får inte vara sunkigt liksom. Inte som på kvarterskrogarna vid Fridhemsplan.

Hur ska personalen vara då?

Jo men personalen ska ju självklart vara kunnig och påläst om menyn och vilken dryck som passar till.
Sen ska de ha rena kläder på sig så att de ser fräscha ut. De måste självklart vara sociala så att de kan hantera en konversation och förklara vissa delar av kokkonsten. Jag brukar ofta fråga väldigt mycket när jag är på restaurang. Och när jag frågar saker så vill jag gärna ha ett korrekt och informativt svar. Ett svar på en fråga kan till exempel vara. “Vilken färg har det här rödvinet?” Svarar då sommeliern “rött” så är jag väldigt nöjd med min upplevelse.

Hur ska maten smaka?

Maten får gärna smaka väldigt bra och det gör den oftast på min favoritrestaurang på Lidingö. Som sagt, jag gillar det mesta i matväg och det finns verkligen något för alla här.
Jag tycker om när min smakpalett får en riktig resa. Häng med på den du också!

Boka ert besök på Restaurang Lidingö genom att kontakta restaurang Lidingö här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *